Dat 2024 mijn jaar zal worden!

Door Vanessa

‘Lovely memories 2023’ lijstje!

Een van de waardevolste herinneringen in 2023 zal toch wel mijn 40ste verjaardag moeten zijn. Of verjaarweek zou ik eerder kunnen zeggen. Ik ben door vrienden en familie bijna een hele week lang gevierd. Ons tripje naar Parijs, de stad van de liefde – en ja mannekes, dat voelt ge daar echt – en dan ook natuurlijk mijn eigen Camping Kitsch festivalletje in mijn achtertuin!

En dan sta ik stil bij het gegeven dat ik zo dankbaar ben dat ik mij mag omringen door zoveel liefdevolle mensen. Dat door alle keuzes, situaties en gebeurtenissen (leuk of minder leuk), je je eigen pad volgt.

Ook onze reizen en uitstapjes zet ik op mijn ‘Lovely memories 2023’ lijstje!

Maar ook op zakelijk vlak kijk ik terug met een dankbaar gevoel voor 2023. Ongelooflijk hoeveel kennissen en ook nieuwe gezichten er waren op ons tuinfeest en de kerst opendeurdag. Jullie hebben geen idee hoeveel sprongetjes mijn hart dan maakt.

Nieuwe connecties mogen leggen en ook de verkoop van de keramiek ging vlot.

Ja, ik durf heel open te zijn over deze dagen, ik heb goed verkocht! Deze twee evenementen waren topdagen voor Holos!

Want het lijkt soms – social media is niet altijd wat het lijkt 😉 – dat ik dit gewoon maar allemaal kan doen voor mijn plezier en ontspanning. Dat ik in de ochtend gezellig mijn tasje koffie kan drinken, op mijn gemak, met uitzicht op de mooie natuur. En dat is ook zo, maar lieve mensen, ik werk ook heel hard om dit elke dag te kunnen doen. En ik kan dit, door jullie onvoorwaardelijke steun!

Een ander event wat zeker niet op mijn lijstje mag ontbreken is de MY reTREAT in Malaga! Het was gewoon uitverkocht hé! Jullie hebben geen idee hoe fier Jess en ik zijn, wij twee hebben dit gewoon in elkaar gestoken. Door en voor vrouwen! Trots, dat is nog een understatement.

Klanten, volgers, vragen vaak: ‘Vertel eens Vanessa, hoe was het?’ .. En ja, daar sta ik dan. Je moet het voelen, meemaken en in je opnemen om te weten wat zo’n MY reTREAT met je doet.

We waren een groep van 11 vrouwen. Met elk haar eigen rugzak, zwaarte, verdriet, maar vooral .. haar eigen licht. Wat heel mooi was om te zien is hoe deze groep – onbekende – vrouwen de verbinding met elkaar aangingen.

Dat elk individu gegroeid, geheeld en gezegend is, is een feit. En dit kon alleen maar doordat er vertrouwen was in elkaar en iedereen elkaar behandelde met zachtheid. Wat we echt wel missen in deze harde wereld .. Zoveel is duidelijk.

Saying ‘NO’ is a good thing!

Ik heb een duidelijk doel voor mezelf in 2024. En jullie hebben dit misschien al gezien op mijn Instagram, ik maak mijn doelen en ideeën altijd visueel. Ik zorg dat mijn visionboard duidelijk is, ik hang het op een plek waar ik het zie en ik geloof erin dat het mij gaat lukken. Klinkt misschien allemaal zweverig, maar het werkt. Probeer het maar eens een keertje, je gaat me gelijk geven!

Mijn doel is om mijn passie te delen. Met zoveel mogelijk mensen. Ik hoop dat mijn manier van leven hopelijk een inspiratie kan zijn voor mijn volgers. Voor mij staat 2024 voor die extra mile. Ik wil nog meer mijn licht verspreiden en mijn inzichten delen met jullie. Klinkt allemaal zo mooi, en zeker als ik het lees denk ik:’Ja kom op Vanessa, you got this!’

En dat heb ik ook, begrijp mij niet verkeerd. Maar de keerzijde van de medaille is er ook, social media is een vloek en een zegen. Je hebt het heel hard nodig als ondernemer. Je moet zichtbaar zijn, goede content maken, vaak op je socials tevoorschijn komen, leuke give-aways delen, verhalen maken. Vaak zie ik andere ondernemers die dit zo mooi doen. En dat triggert mij enorm. ‘Zou ik misschien ook meer moeten posten?’.. Maar ik ken mezelf, en als ik iets heb geleerd de voorbije jaren is het dat ik heel dicht bij mezelf wil blijven. Dan liever maar 40% online aanwezig, maar wel 100% authentiek.

 

Dus voor 2024, blijf ik gewoon hetzelfde doen. Ik post waar ik zin in heb, wanneer ik denk dat dit goed is, met mijn eigen woorden geschreven. Ja, ik zie veel onder jullie al denken .. ‘Ja maar Vanessa ..’ Ja, en ik schrijf zelf met schrijffouten. Eerlijk? Als dat het enige is wat er minder goed is aan mijn post, so be it :-). Alles draait om energie, de vibe die je krijgt van Holos, van mij.. Door je eigen energie uit te stralen, trek je ook de juiste mensen aan. Zie het als een cirkel .. je geeft positieve energie, mensen die het nodig hebben of openstaan voor deze energie kunnen en zullen deze aanvaarden, en op hun beurt weer teruggeven.

.

Een leerles dit jaar gaat voor mij ‘Nee’ zijn. Leren nee zeggen is iets wat ik altijd moeilijk gevonden heb, maar ik merk dat die ene ‘nee’ me vaker iets positiefs bijbrengt dan dat ik een ‘ja’ zou gegeven hebben. Ik ben een people pleaser, en dat is helemaal geen slechte eigenschap. Zolang je je pleasing geeft aan de juiste mensen, met de juiste energie. En zolang jij er ook plezier aan beleeft. ‘Weet je wat leuk zou zijn Vanessa? Een workshop met kinderen’. En vaak denk ik, ah ja, dat kan ik natuurlijk ook wel eens doen. Er is zoveel vraag naar – en zoals jullie mij kennen – wil ik iedereen gelukkig maken. Maar dat is niet mijn missie. Begrijp mij niet verkeerd, ik zie kinderen heel graag! Maar het zou mij persoonlijk niet meer energie geven door zo een workshop te organiseren. Het zou mijn energielevel net naar beneden halen. Dan zou ik deze workshop geven als een opgave.. En niet meer vanuit mijn flow en passie. En natuurlijk, meer workshops, meer geld zou je denken. Zeker als je weet dat er zoveel vraag naar is, zou het in een mum van tijd uitverkocht zijn. Maar dat is het net .. Ik richt mij niet enkel op de cijfertjes, op meer geld verdienen, maar op werken uit passie.

Dus, nee. Sorry lieve mensen, er komt geen workshop met kinderen aan. Dit laat ik over aan anderen die deze missie hebben.

When in doubt, think again!

Twijfels. Goh, hebben we allemaal. Maar twijfels vertellen je zoveel.

Mijn man en ik hebben al een tijdje plannen om aan de andere kant van de hoeve een retreat woning te maken. We hebben hier lang en goed over nagedacht, want de verbouwingsplannen voor de gemeente liggen al een tijdje klaar.

En voor de mensen die ons kennen, is dit voor ons niet simpel. Wij zijn impulsieve mensen. We hebben een idee, dat idee wordt een plan en dat plan voeren we uit. Done!

En toch, toch is er iets wat ons tegenhoudt. Wat dat net is, weet ik nog niet. Maar wij beide hebben het vertrouwen dat het met de tijd wel duidelijk zal worden dat we nu de juiste keuze maken om dit even on hold te zetten en te voelen waar dit verhaal ons gaat brengen.

Want hier zijn oneindig veel mogelijkheden, en dat beeld zal komende tijd alleen maar duidelijker worden.
Ik heb zoveel ideeën, passies en energie!
Zoals yoga, dat is echt mijn tweede natuur. Dit is voor mij puur ik, puur ontspanning, pure puurheid if you like 🙂
Ik heb zelf een Yoga Nidra training gevolgd en ben nu bezig aan mijn tweede Yin Yoga opleiding.
En oh mannekes, dan voel ik dat ik leef. Het verruimt mijn hoofd, ik krijg zoveel meer energie en ideeën .. Wat er ook wel voor zorgt dat het denk molentje niet stilstaat!

“Oh, misschien een combinatie van yoga en een kleiksessie’ ‘Oh of een sessie waar je de basis van yoga leert kennen?’ ‘ Of een Yoga sessie gecombineerd met een dag retreat die in teken staat van …’ .Zo gaat dat dus de hele tijd in mijn hoofd! Heerlijk vind ik het!

Ook in mijn pottenbak verhaal komen er veranderingen. Maar dat is nog volop in ontwikkeling (in mijn hoofd hé mannekes, jullie kennen mij ondertussen wel al :-))

Zelf ga ik ook een workshop volgen bij Tortus (vreugdedansje), ik heb zelf ook nog veel te leren. En ik wil telkens mijn eigen grenzen verleggen. Misschien zelf over mijn grenzen gaan, om zo nog meer te leren. En niet dat ik bedoel dat over je grenzen gaan betekent dat je meer kan leren, maar gecontroleerd over je grenzen gaan. Dit leer je echt allemaal als je zo dicht bij jezelf staat.

Soit, ik ben er zeker van dat hij de geschikte keramist is om mij hier in uit te dagen en te begeleiden.
I will all keep you posted! (Misschien met wat schrijffouten, maar ey, jullie kijken dan toch alleen maar naar de keramiek op de foto’s ;-))

Door mij in te schrijven voor deze workshop is er natuurlijk weer een ideetje bij gekomen!
Het idee is om hier andere keramisten uit te nodigen om een workshop te geven, zodat zij hun kennis kunnen delen .. maar hier komt zeker nog meer informatie over in de toekomst. We zijn nog maar februari he mannekes 😉

And last, but not least, BE YOU! No one is you, and that is your superpower!

Maar hoe dan?
Probeer elke dag – al is het 10 minuutjes – iets te doen waar jij gelukkig van wordt. Jij! Alleen jij! Sta stil bij al het moois wat je die dag gedaan hebt, wees dankbaar voor de mensen die je gesproken hebt, .. Het moet niets groots zijn, geloof me, het zijn echt wel de kleine dingen die tellen. Klinkt cliché he, I know!

Wees dankbaar voor het leven, de lessen die je mag leren, de mensen die op je pad komen en ook weer gaan, alles gebeurt met een reden. Als je dit kan en wil zien, ga je groeien, ontwikkelen naar de beste versie van jezelf!

 

Veel liefs,

Vanessa